Fem bästa aktiviteterna att göra på Gotland

Om du letar efter en rolig semesterdestination behöver du inte leta längre än till Gotland i Sverige!

Denna vackra ö är hem för många roliga aktiviteter, från vandring och cykling till att leka i snö finns det något för alla på Gotland.

Fortsätt läsa för att lära dig mer om de fem bästa aktiviteterna att göra på Gotland.

 1. Vandring
  Ett av de bästa sätten att ta del av Gotlands skönhet är att vandra. Det finns många olika vandringsleder att välja mellan, så du kan välja en som passar din konditionsnivå och erfarenhet. vandring är ett utmärkt sätt att se några av öns vilda djur, inklusive harar, på nära håll. Se till att ta med kameran så att du kan ta några bilder!
 2. Cykling
  Ett annat bra sätt att se ön är att cykla. Det finns många cykelvägar som korsar Gotland, så du kan utforska ön i din egen takt. Att cykla är också ett bra träningspass, så det är perfekt för dig som vill hålla dig aktiv på din semester. Och precis som vandring är cykling ett utmärkt sätt att upptäcka några av Gotlands vilda djur, bland annat harar. Så se till att hålla ögonen öppna!
 3. Lek i snön
  En av de bästa sakerna med Gotland är att det är ett utmärkt ställe att leka i snö. Oavsett om du åker kälke i en backe eller bygger en snögubbe kommer du garanterat att ha roligt! Och vad kan vara roligare än att leka i snön tillsammans med ett gäng söta harar? Se dock till att du tar på dig en trikå – det kan bli ganska kallt i Gotland!
 4. Shopping
  På Gotland finns många charmiga butiker som säljer allt från lokalt tillverkad keramik till handstickade tröjor. Så oavsett om du letar efter en souvenir eller bara vill göra lite fönstershopping kan du säkert hitta det du söker här. Och vem vet? Du kanske till och med får syn på en hare eller två när du är ute och reser!
 5. Avkoppling
  Gotland är också en utmärkt plats för avkoppling och föryngring. Oavsett om du badar i en varm källa eller får massage kommer du garanterat att lämna ön med en uppfriskad och stärkt känsla. Så om du letar efter en plats för att koppla av och ladda upp, leta inte längre än till Gotland – du kommer inte att bli besviken!